Hadislerde Geçen Bitki; Çörek Otu Faydaları

Çörek Otu ve Çörek Otu Yağının Sağlığa Faydaları

Günümüzde, çörek otu ve çörek otu yağı, sağlık bilincine sahip bireyler tarafından sıkça tercih edilmektedir çünkü bağışıklığı destekleyen güçlü antioksidanlar içermektedir.

Çörek Otu Yağının Önemi ve Faydaları

Latince adı Nigella Sativa olan çörek otu, doğanın en güçlü şifalı bitkilerinden biridir. İçerdiği bioaktif bileşikler sayesinde birçok sağlık faydası sağlar. Yapılan araştırmalar, çörek otunun antioksidan, anti tümöral, anti inflamatuar, antibakteriyel aktivitelere sahip olduğunu göstermektedir. Bu da immün sistem üzerinde olumlu etkiler yaratabileceği anlamına gelmektedir.

Özellikle soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen çörek otu yağı, besin değerlerini kaybetmeden korunur ve Arifoğlu’nun saf formülü ile sofralara ulaşır.

Çörek Otu ve Çörek Otu Yağının Faydaları

Yapılan çalışmalarda, çörek otunun immün sistem üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, çörek otu yağının antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyabilir. Sindirim sistemine destek olabilir, cilt ve saç sağlığını koruyabilir.

Çörek otunun Kuran-ı Kerim’deki yerine ilişkin doğrudan bir bilgi olmasa da, bitkilerin insanlar için bir nimet olduğuna dair ayetler bulunmaktadır.

Her ne kadar bilimsel araştırmalar çörek otunun sağlık faydalarını destekliyor olsa da, her besin gibi çörek otunu da ölçülü tüketmek önemlidir.

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Related Posts

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Selülit Neden Olur?

Selülit neden olur? Selülitin kaynağı nedir? Bacak, kalça ve kollarda oluşan aşırı yağ birikmesi hakkında uzmanlar önemli bilgiler verdi. 

Uzmandan ‘soğuk kahve’ uyarısı: Vücuttan su atımını hızlandırdığını

Dermatoloji Uzm. Dr. Makbule Dündar ve Diyetisyen Asya Naz Al soğuk kahve tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

Sıklıkla teşhis edilemiyor, yanlış anlaşılıyor… Göründüğünden çok daha yaygın

Fonksiyonel nörolojik bozukluk (FND), ciddi nörolojik semptomlara yol açmasına rağmen sıklıkla teşhis edilemeyen ve yanlış anlaşılan bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Hareket kaybı, konuşma güçlüğü, yürüme zorluğu gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, bazen yanlışlıkla psikolojik bir sorun olarak değerlendirilerek hastaların ciddiye alınmamasına neden olabiliyor.

Adım sayısını artırmak neden önemli? İşte cevabı

Uluslararası bir araştırma, günlük adım sayısını artırmanın hareketsiz yaşam tarzının neden olduğu sağlık risklerini önemli ölçüde azaltabileceğini gösterdi.