Batılı şirketlerin kaçtığı Nijerya’ya Türk şirketler akın ediyor

Yükselen enflasyon, değişken ve değer kaybeden para birimi, yaygın güvensizlik ve elektrik sıkıntısı ABD’li ve Avrupalı çokuluslu şirketleri Nijerya’dan uzaklaştırıyor.

TÜRK ŞİRKETLER FIRSAT OLARAK GÖRÜYOR

Ancak Bloomberg’de yer alan habere göre Batılı şirketlerin sıkıntı gördüğü yerde Asyalı firmalar ve Türk şirketler fırsat görüyor.

HAYAT KİMYA YATIRIM YAPTI

Singapurlu Tolaram geçen hafta Guinness Nijerya’nın kontrolünü İngiliz Diageo’dan devralırken, Türkiye’den Hayat Kimya ve Nijerya’dan Fouani Group, Procter & Gamble’ın çıkışıyla bebek bezi pazarında oluşan boşluğa adım attı.

Lagos merkezli Fidson Healthcare, ürün yelpazesini genişleterek ve ürünlerini ihraç ederek GSK’nın ayrılışının yarattığı boşluğu dolduruyor.

RİSK TOLERANSI YÜKSEK ŞİRKETLER

Bu şirketler çok uluslu şirketlerin faaliyetlerini engelleyen aynı engellerin çoğuyla karşılaşıyorlar, ancak kısmen daha yüksek risk toleransına sahip oldukları ve farklı stratejiler benimsedikleri için başarılı olmayı başarıyorlar.

Nijerya’nın ekonomisi dönerse, kalan şirketler bunun meyvelerini toplayacak.

NÜFUSA GÜVENİYORLAR

Şirketler, Afrika’nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya’nın 230 milyonluk nüfusuna güveniyor ve ekonominin ‘geri döneceğine’ inanıyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx