Bayram öncesinde sıkı denetim! Yumaklı açıkladı: 3 kesimhanenin faaliyeti sonlandırıldı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri bayram öncesinde çalışmalarını hızlandırarak; kesimhanelere yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. 

Bakan İbrahim Yumaklı, yazılı açıklama ile 81 ilde onaylı kesimhanelerin rutin resmi kontrollerinin yanında tüm kesimhanelere yönelik 20 Mayıs 2024 itibarıyla ilave denetim yapıldığını belirtti.

3 KESİMHANENİN FAALİYETİ DURDURULDU

Ülke genelindeki onaylı 532 kesimhanenin denetlendiğinin altını çizen Bakan Yumaklı, kontroller sonrası 3 kesimhanenin onayının iptal edilip, faaliyetinin sonlandırıldığı bilgisini verdi.

6 KESİMHANEYE İDARİ PARA CEZASI

Böylece kesimhane sayısının 529’a indiğini aktaran Bakan Yumaklı, “Denetimler neticesinde 529 kesimhanenin 6 tanesinin faaliyeti de hijyen gereklilikleri sağlanıncaya kadar geçici olarak askıya alınmış, 49 kesimhaneye ise bazı eksikliklerini gidermesi için süre verilmiştir. Ayrıca 6 kesimhaneye de idari para cezası uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı, tüketicilerin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayarak, vatandaşlardan olumsuz bir durumla karşılaştıklarında Alo 174 Gıda Hattı’nı aramaları çağrısında bulundu.

Bakan Yumaklı, “İbadetimizi yerine getirirken hayvanlara eziyet etmeyelim. Kurbanlarımızı ilgili kurumların ve komisyonların belirlediği yerlerde keselim. Hayvanlarımızı kesecek kişilerin ehliyetli kişiler olduğuna dikkat edelim. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, aileleriyle ve sevdikleriyle nice sağlıklı bayramlara kavuşmalarını diliyorum” dedi.

KAYNAK: DHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx