Bu 2 Hizmet Türkiye Genelinde Tüm Emeklilere Ücretsiz Olacak: SSK, Bağ-Kur ve Bütün Emeklileri Kapsıyor

Türkiye’de yaşanan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun altında en çok ezilen kesim emekliler olmaya devam ediyor. Milyonlarca emeklinin 10 bin liralık aylıkla yaşam savaşı vermeye devam etmesi üzerine beklenen zammı yapmayan siyasi iktidar, yan haklar ile emeklileri oyalamayı sürdürüyor.

Verilen küçük ayrıcalıklar ile avutulmaya çalışılan emekliler, uygulamaların yerine doğrudan zam taleplerini yinelerken, konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler için atılacak yeni adımları sıraladı.

Milyonlarca vatandaş için iki farklı aşamada yürütülecek adımların ilki sağlık alanında geçerli olacak.

TÜRKİYE’NİN TAMAMINDA EMEKLİLER İÇİN ÜCRETSİZ OLACAK

Her ne kadar AKP iktidarı “sağlıkta devrim” sloganı ile Türkiye’nin sağlık alanında öncü olduğu iddiasında bulunuyor olsa da, başta emekliler olmak üzere birçok vatandaş tomografi, MR ve benzeri kontroller için bir yıl sonrasına tarih alabiliyor.

Böyle durumlarda acilen giderilmesi gereken sağlık sorunları için özel sağlık kurumlarının kapısını çalmak zorunda kalan emekli vatandaşlar, çıkarılan ağır faturalar karşısında çaresiz duruma düşmekte. Sağlık masraflarının en yüksek olduğu alanlar arasında yer alan fizik tedavi için yeni adımlar atan Sağlık Bakanlığı, aynı zamanda fiziksel tedavi alanı altında gösterilen kaplıca imkanları için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile ortak bir çalışmaya imza attı.

Özellikle fizik tedavi gibi pahalı tedavi türlerinde yaşanan talep yoğunluğuna alternatif oluşturması adına kaplıca tedavileri Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine dahil edildi. Bu değişiklikle birlikte SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı olması fark etmeksizin tüm emekli vatandaşlar, Türkiye’nin 81 ilinde kaplıca hizmetinden parasız şekilde faydalanabilecek.

ÜCRETSİZ YARARLANMAK İÇİN TEK GEREKEN BAŞVURU YAPMAK

Alınan karar sonrası kaplıca tesislerinde yoğun ilgi yaşanabileceğini düşünen yetkililer, hizmetin eksiksiz şekilde yürütülebilmesi amacıyla uygulamayı şarta bağladı. Tüm ödemeleri SGK tarafından karşılanacak uygulamadan yararlanabilmeniz içinse yapmanız gereken şey ise oldukça basit…

EMEKLİLER İÇİN ÜCRETSİZ KONAKLAMA SAĞLANACAK

Temmuz ayında maaşlara yansıtılacak enflasyon farkının ne olacağı merak konusu olurken, 10 bin liralık maaş ile tatil yapmaları ya da şehir değiştirerek bir otel ve pansiyonda kalmaları mümkün olmayan emekliler için yeni bir uygulamaya gidilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklama ile yaz tatili nedeniyle öğrencilerin terk edeceği Gençlik ve Spor Bakanlığı kullanımındaki tesislerin, yaz aylarında emeklilere ücretsiz şekilde tahsis edileceğini duyurdu.

Emekliler, şehir değiştirmeleri halinde bu uygulama sayesinde kalacak yer sıkıntısından kurtulacak ve konaklama için hiçbir ödemek zorunda kalmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx