Kredi kartında asgari ödeme bilmecesi son buldu… Gerçek ne çıktı

Milyonlarca yurttaş ay sonunu getiremeyince kredi kartından harcama yapıyor. Sosyal medyada ve çeşitli internet sitelerinde yer alan haberlere göre kredi kartlarında 3 ay peş peşe asgari ödeme yapan kullanıcıların kartlarının kapanacağını iddia edildi. Odatv’nin ekonomi yetkililerinden edindiği bilgiye göre böyle bir uygulama yok. Kredi kartı hamilleri, kart borçlarının asgari tutarını ödedikleri sürece kartları kullanıma açık kalmaya devam edecek.

Kredi kartı asgari ödeme tutarı, kredi kartı borcunuzun son ödeme tarihine kadar ödemeniz gereken en düşük miktardır. Bu ödeme miktarının altında bir ödeme yapmanız durumunda, borcunuza gecikme faizi uygulanır. Ancak asgari ödeme yapıldığı takdire kredi kartı kullanılmaya devam eder. Ekonomi yetkilileri bugüne kadar uygulanan bu yöntemde herhangi bir yasal değişiklik yapılmadığını belirtti.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu’nda yer alan ve hala yürürlükte olan ilgili madde şöyle:

“Asgarî tutarın son ödeme tarihini takip eden üç ay içinde ödenmemesi durumunda kart çıkaran kuruluşça kart hamiline yapılacak bildirimden itibaren bir aylık süre içerisinde bu tutarın ödenmemesi ya da banka kartı ile kredi kartı kullanımından dolayı adli cezaların uygulanması halinde, ilgili kart çıkaran kuruluşça kart hamiline verilen kredi kartları iptal edilir ve borcun tamamı ödeninceye kadar yeni kredi kartı düzenlenemez.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx