“NE YAPTIĞINIZI BİLİYORUZ! Mahallemizin Hayvanlarının Ölümüne Dur De”

AKP’nin sokak hayvanlarıyla ilgili yeni düzenleme çalışmaları kamuoyunun tepkilerini almaya devam ediyor. Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılacak değişiklik vatandaşlar, hayvan hakları savunucuları, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılardan yoğun eleştiri alıyor. Hayvan Hakları Federasyonu Haytap, Tarım ve Orman Bakanlığına yönelik “NE YAPTIĞINIZI BİLİYORUZ!” sloganıyla mektup kampanyası başlatarak sokak hayvanların ölümüne karşı çıkıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçen AKP kurmayları, sokak hayvanları ile ilgili Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılması için çalışma başlattı. Önümüzdeki günlerde Meclis’e sunulması planlanan yasa teklifinde sokak köpeklerinin “uyutulması” öngörülüyor.

Temmuz 2021’de yürürlüğe giren kanun, kedi, köpek gibi evcil hayvanlara çip takılmasını ve ev hayvanlarını terk edenlere yaptırımlar öngörüyordu.

AKP, sokak köpeklerinin saldırısından mağdur olan vatandaşların sayısındaki artışı gerekçe göstererek bu değişikliği hızla Meclis gündemine getirme kararı aldı. Yeni yasa teklifiyle öncelikle başıboş hayvanlar sahiplendirilmeye çalışılacak, ancak 30 gün boyunca sahiplenilmeyen köpekler iğne ile ilaç verilerek uyutulacak. Haytap Hayvan Hakları Federasyonu, bu değişikliklere karşı çıkarak Tarım ve Orman Bakanlığına mektup kampanyası başlatarak “NE YAPTIĞINIZI BİLİYORUZ!” diyerek tepkisini gösterdi.

Paylaşımda, son zamanlarda sosyal medyada yapılan algı operasyonlarına dikkat çekilerek, bakımevlerinin aslında hayvanların ölüm kampları olduğu vurgu yapıldı. Bu duruma karşı çözüm önerilerini yetkililere iletme çağrısı yapılarak, bütün yurttaşların kampanyaya destek olmaları istendi.

Kampanyanın öncelikli hedefi binlerce elle yazılmış mektubun Tarım ve Orman Bakanlığına ulaştırılması ve böylece kamuoyunda farkındalık oluşturulması olarak belirtildi.

Mektupların PTT veya kargo yoluyla gönderilmesi ve böylece ses getiren bir kamuoyu oluşturulması için çağrı yapıldı.

MEKTUP ADRESİ: T.C Tarım ve Orman Bakanlığı Üniversiteler mah. Dumlupınar Bulvarı, No:161, 06800, Çankaya/ANKARA

Detaylar aşağıdaki link içinde: https://www.haytap.org/tr/%E2%80%9Cne-yaptiginizi-biliyoruz%E2%80%9D-mektup-kampanyasi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx