Selülit Neden Olur?

Selülit Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Selülit neden olur? Selülitin kaynağı nedir?

Selülit, genellikle bacak, kalça ve kollarda görülen aşırı yağ birikmesi sorunudur. Lipödem olarak da bilinen bu durum, sadece estetik bir sorun olarak görülmemeli, sağlık açısından da ciddiye alınmalıdır.

Memorial Ataşehir Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü’nden Uz. Dr. Jale Özdemir’e göre, lipödem hastalığının doğru tanı ve tedavi ile kontrol altına alınabileceği belirtilmektedir.

Bacak ve kalçalarınızda yağ birikmesi varsa

Lipödem, bacak ve kalçalarda başlayarak kollara kadar ilerleyen anormal yağ birikmesi şeklinde kendini gösterir. Bu durum, kanlanma ve lenfatik drenaj bozukluğu ile karakterizedir ve hormonal etkilere bağlı metabolik bir hastalıktır.

Lipödem, genellikle bacak ve kollarda simetrik yağ birikimi ile kendini gösterir. Tutulan bölgelerde diğer bölgelere göre belirgin boyut farklılıkları olabilir ve hassasiyet ile ağrı belirgin olabilir.

Kadınların %11’den fazlası risk altında

Lipödem, östrojen hormonu bozuklukları ile ilişkilendirilen bir hastalıktır ve genellikle kadınlarda görülür. Lipödem, sıklıkla obezite ve lenfödemle karıştırılabilir, ancak belirgin farklılıkları vardır.

Lipödem hastalarının çoğunun vücut kitle indeksinin 35’in üzerinde olduğu belirtilmektedir.

Kol ve bacaklarınızdaki morarmaları önemseyin

Lipödem belirtileri arasında yağ birikimi, hassasiyet, hızlı morarma, yorgunluk, varisli damarlar, cilt sorunları, depresyon ve obezite yer alabilir.

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse

Lipödem hastalığının tanısı için detaylı bir tıbbi ve soy geçmiş analizi önemlidir. Fiziksel muayene sonrasında tanı konulabilir ve bazı görüntüleme yöntemleri de kullanılabilir.

Lipödem, 4 evrede incelenir ve ilerleyen aşamalarda tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilir.

Erken evrede yapılan liposuction hastanın yaşam kalitesini artırır

Lipödem tedavisinde liposuction, anormal yağ dokusunun uzaklaştırılmasını amaçlar. Ancak cerrahi müdahaleyi desteklemek için diyet, egzersiz, kompresyon giysileri ve lenf drenajı gibi yöntemler de kullanılmalıdır.

Liposuction, hastaların yaşam kalitesini artırabilir ve ileri evre lipödem durumlarında ağrıyı ve hareket kısıtlılığını hafifletebilir. Ancak tedavinin başarılı olması için uygun bir takip ve destek gereklidir.

Related Posts

Uzmandan ‘soğuk kahve’ uyarısı: Vücuttan su atımını hızlandırdığını

Dermatoloji Uzm. Dr. Makbule Dündar ve Diyetisyen Asya Naz Al soğuk kahve tüketimi konusunda uyarılarda bulundu.

Sıklıkla teşhis edilemiyor, yanlış anlaşılıyor… Göründüğünden çok daha yaygın

Fonksiyonel nörolojik bozukluk (FND), ciddi nörolojik semptomlara yol açmasına rağmen sıklıkla teşhis edilemeyen ve yanlış anlaşılan bir hastalık olarak dikkat çekiyor. Hareket kaybı, konuşma güçlüğü, yürüme zorluğu gibi belirtilerle kendini gösteren bu durum, bazen yanlışlıkla psikolojik bir sorun olarak değerlendirilerek hastaların ciddiye alınmamasına neden olabiliyor.

Adım sayısını artırmak neden önemli? İşte cevabı

Uluslararası bir araştırma, günlük adım sayısını artırmanın hareketsiz yaşam tarzının neden olduğu sağlık risklerini önemli ölçüde azaltabileceğini gösterdi.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

Kazara Ateşlenen Tabancayla Genç Hayatını Kaybetti

Kazara ateşlendiği öne sürülen tabancayla başından vurularak hayatını kaybetti 29 yaşındaki gencin vurularak öldüğü olayın yaşandığı evde bulunan 4 kişi gözaltına alındı SAKARYA – Sakarya’nın Sapanca ilçesinde 29 yaşındaki genç, arkadaş ortamında …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir