Selahattin dizisinde duygulandıran sahne: Kudüs’ün fethinin müjdesini Ebu Ubeyde verdi

TRT 1’in sevilen dizisi

‘Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi’

, her Pazartesi akşamı ekranlara geliyor. Yeni bölümüyle izleyicilerle buluşan dizi, Kudüs’ü Hristiyanların elinden kurtaran Komutan Selahaddin Eyyubi’nin destansı hikayesini anlatmaya devam ediyor. Heyecan dolu sahnelere konuk olan yeni bölüm, izleyicileri tarihi bir yolculuğa davet ediyor. Selahaddin Eyyubi’nin liderliğindeki zaferler, her hafta TRT 1 ekranlarında seyircilerle buluşuyor.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi son bölümde neler yaşandı?

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, 10. bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Başrollerinde Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener’in yer aldığı dizinin son bölümünde Selahaddin Gabriel’in tuzağına düşmüş ve ölümcül şekilde yaralanmıştı. Selahaddin yaşıyor mudur? Merakla beklenen yeni bölümde Selahaddin’in hayata dönmesinin ardından gördüğü bir rüya izleyiciyi hayran bıraktı.

Selahaddin uyanıyor

Selahaddin Eyyubi, rüyasında Kudüs’ü fetheden Ebu Ubey’deyle karşılaşır ve Ebu Ubeyde,

“Bu kılıç halife Ömer’in Kudüs’ü almam için belime kuşandırdığı kılıçtır. Niyazım odur ki ehil bir elde yeniden Kudüs için kalksın Kudüs için vursun”

diyerek Selahaddin’in Kudüs’ün fethi için seçildiğini müjdeler ve kılıcını ona emanet eder. Uvakoğlu atsız ise yanlarına gelir ve

“Sağ elinde sahabenin kılıcı var ise soluna da Kudüs’ün Hadimi Uvakoğlu atsızın kalkanı yaraşır. Sen de bizim gibi Kudüs için seçilmiş olansın Selahaddin”

der.
Ebu Ubeyde

“Tarihin mirası, istikbalin yükü gayrı senin omuzlarındadır”

diyerek Hz. Ömer’in imamette şükür namazı için kendilerini beklediğini söyler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx